Sisältöön »
 
Asukas

Laskutus


Vuonna 2025 siirrymme vesihuoltolaitoksella neljä kertaa vuodessa laskutusrytmiin.
Laskutusjaksot ovat tämän jälkeen:

1.1.-31.3.
1.4.-30.6.
1.7.-30.9.
1.10.-31.12.

Päivitämme sivustoa asian ollessa ajankohtaisempi.


Vesi- ja jätevesimaksu
Laskutus perustuu kulutettuun vesimäärään, joka mitataan kiinteistössä olevalla laitoksen vesimittarilla. Myös jäteveden perusteena on käytetty vesimäärä.

Perusmaksu
Perusmaksu perustuu vesimittarin kokoon ja laskutetaan sekä talousvedestä että jätevedestä ja se on molemmissa saman suuruinen.

Laskutus
Laskut lähetetään asiakkaille kolme kertaa vuodessa neljän kuukauden välein.

Laskutusmuutokset
Asiakkaan tulee itse ilmoittaa muutoksista vesilaitokselle, esimerkiksi väestörekisteriin tehdyt muutokset eivät tule automaattisesti vesilaitoksen tietoon.

Omistajan vaihdosta tulee ilmoittaa vesilaitokselle puhelimitse, sähköpostilla vesihuoltolaitos@jokioinen.fi tai omistajan vaihto sivulla olevaa lomaketta käyttäen.

Veden kulutuksessa tapahtunut oleellinen muutos kannattaa ilmoittaa laskutukseen. Näin vältyt liian suurilta tai pieniltä laskuilta. Esim. henkilömäärän muutokset voidaan huomioida jo etukäteen kulutusarviossa. Vesimittarilukeman ilmoittamisella laskutus muutetaan vastaamaan todellista vedenkulutusta.

Mittarilukema tulee ilmoittaa vähintään kerran vuodessa laitoksen pyynnöstä tai jos vedenkulutuksessa tapahtuu oleellinen muutos (±30%), muutokset huomioidaan seuraavassa laskussa.

Siirtolasku
Jos veloituslaskun summa on pienempi kuin 5 €, maksu siirtyy seuraavaan laskuun.  Jos hyvityslaskun summa on pienempi kuin 200 €, maksu hyvitetään seuraavassa laskussa.

Asiakkaalle lähetetään siirtolasku tiedoksi.

Hyvityslasku tai liikasuoritus
Tiliyhteystiedot rahan palauttamiseksi pyydetään ilmoittamaan kirjallisesti sähköpostilla (katso yhteystiedot oikealla Lisätiedot kohdassa tai postitse osoitteeseen Jokioisten kunta, Keskuskatu 29 A, 31600 Jokioinen). Tilitietojen lisäksi ilmoitetaan asiakkaan/maksajan nimi, henkilötunnus ja laskun numero.

Maksun laiminlyönti
Asiakkaalle lähetetään kaksi maksukehotusta ennen perintätoimenpiteitä. Pahimmassa tapauksessa maksun laiminlyönti aiheuttaa veden toimituksen keskeyttämiseen. Jos vesijohto joudutaan sulkemaan, sulkemisesta ja avaamisesta laskutetaan erikseen palvelumaksut hinnaston mukaisesti.

 

Lisätiedot

Vesihuoltolaitoksen sähköposti:
vesihuoltolaitos(at)jokioinen.fi

Vesihuoltosihteeri
Riina Pyykkö
044 7352 232
riina.pyykko@jokioinen.fi