Sisältöön »
 
Vapaa-aika

Lemmikkieläimet

Eläinlääkintä

Eläin­lää­kä­ri (Jo­kiois­ten toi­mi­pis­te)
Käyntiosoite Keskuskatu 29 D, Jokioinen

Etelä-Hämeen ympäristöterveydenhuolto hoitaa kunnalliset eläinlääkintäpalvelut Riihimäen ja Forssan kaupungin sekä Janakkalan, Hausjärven, Lopen, Tammelan, Jokioisten, Humppilan ja Ypäjän kunnan alueella. Eläinlääkärien yhteisvastaanotot sijaitsevat Jokioisilla ja Riihimäellä.

Eläinlääkintä vastaa hyöty- ja lemmikkieläinten terveyden- ja sairaanhoidosta, eläintautien vastustamistyöstä ja ennaltaehkäisystä, eläinsuojelulain mukaisista tehtävistä sekä eläintenpidon terveydellisestä valvonnasta, joka liittyy eläimistä saatavien elintarvikkeiden valvontaan.

Ajanvaraus ja neuvonta puhelinaikana arkisin klo 8–9. Ajanvaraus kunkin eläinlääkärin omasta puhelinnumerosta. Kiireettömät yhteydenotot vain puhelinaikaan. Kiireellisissä tapauksissa arkisin klo 8–16 jätä viesti vastaajaan, niin olemme yhteydessä mahdollisimman pian. Vastaanottoajat sekä talli- ja tilakäynnit ajanvarauksella arkipäivisin kello 8–16.

Yhteystiedot
Toivanen Laura, Eläinlääkäri 050 031 1404
Jalkanen Anna-Riikka, Eläinlääkäri 050 031 1402
Jalli Juha-Pekka, Eläinlääkäri 050 300 1444
Rupponen Anna, Eläinlääkäri 050 031 1401


Koiran kanssa kävelyllä - hyvä tietää

Jokioisten "koirakakkaroskakorit" sijaitsevat:

Keskuskadun ja Ruokosuontien risteyksessä

Koulutien ja Paronintien risteyksessä

Keskuskatu - Seppäinmäentien risteyksessä

Kehätie - Ruokosuontien risteyksessä.

Jatkossa lisätään vain tavallisten roskakorien määrää. Koirakakat voi siis tiputtaa myös tavallisiin kunnan asentamiin roskakoreihin (vihreät astiat katujen ja puistojen varsilla) . Roskakorien tyhjennyskertoja pyritään resurssien puitteissa lisäämään myös talvikaudella.

Toivottavasti alueen koiranomistajat keräävät koiriensa jätökset näihin roskakoreihin. Keräämättä jätetyt jätökset haittaavat monesti muiden, erityisesti koirattomien ihmisten liikkumista ja viihtymistä.

Roskakori koirajätöksille 

Kissat leikkipuistoissa

Järjestyslain 14 §:ssä säädetään koirien kiinnipitämisestä taajamassa ym. Säännöstä sovelletaan osittain myös kissoihin.

Säädöksen 1 mom. 2. kohdan mukaan kissan omistajan tai haltijan on pidettävä huolta siitä, ettei kissa lainkaan pääse lasten leikkipaikaksi varatulle alueelle.

Po lainkohdan 1. mom. 1 kohdan mukaan koira on pidettävä kytkettynä taajamassa, mutta säännös ei koske kissoja. Järjestyslakia valvoo poliisi.

 

Lisätiedot

Jokioisten kunta
Keskuskatu 29 A
31600 Jokioinen

Kunnanvirasto avoinna
ma-pe klo 9.00-15.00

Virallinen sähköpostiosoite
jokioisten.kunta(at)jokioinen.fi

Henkilöhaku
(luottamushenkilöt ja henkilöstö)
Sähköposti: etunimi.sukunimi(at)jokioinen.fi

Puhelin
044 901 7174 (ma - to, klo 9 -14)